Νίκος Παπαγεωργίου -Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά με το συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά»: «Προτεραιότητά μου, οι συμπολίτες μου!»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ενότητας Πειραιά και Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου μιλάει στην «Κοινωνική», εξηγώντας μας τον ρόλο της Περιφέρειας στη βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη.

«Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουμε καθήκον να ενημερωνόμαστε για τα ζητήματα της κάθε περιοχής, να επιδιώκουμε λύσεις, αλλά και να παρακολουθούμε τις εργασίες μέσα από θέσεις τις οποίες ορίζει ο Περιφερειάρχης», τονίζει ο κος Παπαγεωργίου, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά».

Αναγνωρίζει παράλληλα ότι η αναβάθμιση των περιοχών εξαρτάται και από την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τονίζοντας ότι η τόνωση της επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με τα έργα γειτονιάς  μπορούν να δημιουργήσουν αυτή τη δυναμική ανάκαμψη, η οποία θα έχει στον πυρήνα της  τους πολίτες και τα αποτελέσματά της θα έχουν διάρκεια στο χρόνο.

-Κύριε Παπαγεωργίου είστε εκ νέου Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, «Αττική Μπροστά». Πριν από τέσσερα χρόνια είχατε δεσμευτεί για μια νέα αρχή στην Αττική, αλλά και στις δικές μας περιοχές. Τι θα λέγατε σήμερα; Έγινε αυτή;

Χαίρομαι γι’ αυτή την ερώτησή σας, γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση  να συνηθίζουμε γρήγορα σε νέα μία εικόνα, σε μία αλλαγή, ξεχνώντας έτσι την κατάσταση που επικρατούσε προηγουμένως.

Αξίζει να κάνουμε μια αναδρομή και να θυμηθούμε πώς ήταν οι περιοχές μας πριν από 4 χρόνια και πόσο έχει αλλάξει σήμερα όχι μόνο η εικόνα τους, αλλά και το επίπεδο διαβίωσης.

Στον Πειραιά, αναπλάστηκε το Μικρολίμανο, δίνοντας μας τη δυνατότητα να περπατάμε ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα έργο, για το οποίο είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος καθώς υπήρξα Πρόεδρος της Επιτροπής Καταλληλότητας. Επιπλέον, η πλήρης ανακαίνιση του Θεμιστόκλειου, ο εκσυγχρονισμός του Χατζηκυριάκειου, όπως και η αστική ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο είναι έργα που μας επιτρέπουν να λέμε ότι ο Πειραιάς πάει μπροστά!

 

Το Κερατσίνι απέκτησε ένα σύγχρονο κέντρο Υγείας, το οποίο εξυπηρετεί όλους μας. Στο Άνω Πέραμα μετά από χρόνια ξεκίνησαν τα σημαντικά έργα αποχετευτικού και οδοποιίας. Στη Νίκαια, ξεκίνησε η ανάπλαση των παλαιών νεκροταφείων.

 

Στον Κορυδαλλό έγινε το βιοκλιματικό πάρκο, ενώ η Καραολή και Δημητρίου μετατρέπεται σ’ έναν δρόμο – πρότυπο με όλες τις απαραίτητες υποδομές για τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες.

 

 

-Άρα, για να καταλάβουν οι αναγνώστες, η Περιφέρεια παρεμβαίνει και πραγματοποιεί  μεγάλα έργα σε διάφορους δήμους;

Δεν είναι έτσι ακριβώς!  Στις Περιφερειακές εκλογές καλούμαστε, ανά Περιφερειακή Ενότητα, να εκλέξουμε τους Περιφερειακούς Συμβούλους που θα μας εκπροσωπούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η δική μας Περιφερειακή Ενότητα περιλαμβάνει τους δήμους: Πειραιά, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Ρέντη και Περάματος.

Εφόσον εκλεγούμε, οι Σύμβουλοι έχουμε καθήκον να ενημερωνόμαστε για τα ζητήματα της κάθε περιοχής, να επιδιώκουμε λύσεις, αλλά και να παρακολουθούμε τις εργασίες μέσα από θέσεις τις οποίες ορίζει ο Περιφερειάρχης. Για παράδειγμα, εγώ έχω οριστεί Πρόεδρος των Επιτροπών Παρακολούθησης και Καταλληλότητας σε διάφορα έργα, ανά Δήμο. Όπως για παράδειγμα στον Πειραιά, το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, την Ανάπλαση Μικρολίμανου και την πλήρη Ανακαίνιση του Θεμιστόκλειου Σταδίου

Ανάμεσα σε αυτά που επικοινωνούμε και μεριμνούμε για τη λύση που θα επιφέρει την καλύτερη καθημερινότητα μας, είναι και άλλα μικρότερα έργα όπως: η συντήρηση και βελτίωση οδικών δικτύων, η φωταγώγηση δρόμων και ενεργειακή αναβάθμιση λαμπτήρων, η αντιπλημμυρική θωράκιση των πόλεων, κτλ.

-Καλά όλα αυτά, αλλά ο κόσμος θέλει δουλειές

Έχετε δίκαιο! Πράγματι, μία τοπική κοινωνία για να πάει μπροστά χρειάζεται αυτοδύναμη, τοπική οικονομία. Ως ελεύθερος επαγγελματίας συναισθάνομαι απολύτως τις αγωνίες αυτές.  Τα έργα που σας ανέφερα παραπάνω, αναμφίβολα, αναβαθμίζουν τις περιοχές μας, τονώνοντας παράλληλα την αγορά.

Πρέπει, όμως, να δημιουργήσουμε και την ασπίδα της τοπικής οικονομίας, η οποία με την κατάλληλη στήριξη θα μετατραπεί σε κεντρική βάση της ευημερίας μας.

Ως Προέδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής εισήγαγα τον καινοτόμο θεσμό του Κέντρου Επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό Μηχανισμό Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και της  Αγοράς Εργασίας, ο οποίος μπορεί:

–          να δώσει νέα ώθηση στο μικρό και μικρομεσαίο επιχειρείν της περιοχή μας,

–          να βοηθήσει στη μείωση του κόστους λειτουργίας επιχειρήσεων

–          να βελτιώσει τους δείκτες απασχόλησης

–          να προσφέρει εξειδικευμένη πληροφόρηση σε επιχειρηματίες και κατάρτιση σε ανέργους

Στρατηγικός στόχος μας είναι η ποιότητα ζωής για όλους, από ζητούμενο να καταστεί αποτέλεσμα πραγματικής ανάπτυξης. Η τόνωση της επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με τα έργα γειτονιάς  μπορούν να δημιουργήσουν αυτή τη δυναμική ανάκαμψη, η οποία θα έχει στον πυρήνα της  τους πολίτες και τα αποτελέσματά της θα έχουν διάρκεια στο χρόνο.

-Το δικό σας όραμα ποιο είναι;

Το δικό μου όραμα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό των χιλιάδων συμπολιτών μας στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Θέλουμε οι πόλεις μας να είναι δυνατές και σύγχρονες. Οι γειτονιές μας να είναι πράσινες και φιλικές. Η κοινωνία μας να είναι πραγματικά ανεπτυγμένη, τόσο οικονομικά, όσο κι επιχειρηματικά.

Με το χέρι στην καρδιά σας λέω, πως στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν στην Περιφέρεια δουλέψαμε πεισματικά και σκληρά, προκειμένου αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα. Σ’ έναν βαθμό, τα καταφέραμε! Ξεπεράσαμε εμπόδια, θέσαμε ισχυρά θεμέλια.

Τώρα, με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά είμαστε έτοιμοι να πάμε ακόμα πιο μπροστά!

 

Πηγή: koinoniki.gr